Bezbednost plaćanja i zaštita poverljivih podataka o transakciji

Sva komunikacija vezana za ovu web stranicu obezbeđena je SSL sertifikatom. Ovaj sertifikat može dobiti pravno lice samo nakon brojnih provera. U potpunosti garantuje sigurnost komunikacija najsavremenijim tehnologijama šifrovanja. To je najviši nivo sigurnosti koji postoji danas.

RiO Fashion web prodavnica omogućava plaćanje artikala iz svoje ponude uplatnicom na šalteru banke, pošte ili putem e-banking aplikacija, fizički – plaćanje pouzećem u gotovini ili plaćanje pouzećem platnim karticama VISA i MASTERCARD kad kurira ili u Paket Šopovima BexExpress-a (ova opcija za sada je dostupna samo na teritoriji Beograda).

Način plaćanja Kupac bira u poslednjem koraku zaključenja porudžbine na web sajtu haljinebeograd.com

1. Plaćanje pouzećem (samo u Srbiji)

Kada Kupac izabere način plaćanja pouzećem, RiO Fashion web prodavnica najpre šalje potvrdu na mejl o prijemu porudžbine, a kada porudžbina bude spremna za slanje i poslata – obaveštenje o slanju pošiljke na adresu.

RiO Fashion se obavezao da iznos troškova transporta/isporuke u Srbiji snosi on - za sve pošiljke je obezbedjena besplatna dostava.

2. Plaćanje uplatnicom

Uplata se realizuje na osnovu podataka sadržanih u elektronskoj formi uplatnice koja se generiše u trenutku kada je RiO Fashion potvrdio porudžbinu Kupca u svom sistemu. Ovu uplatnicu RiO Fashion će dostaviti Kupcu putem e-mail­a. Popunjavanje polja “Poziv na broj” prilikom realizacije uplate je obavezno jer je ono vezano za identifikacioni broj transakcije, odnosno porudžbine na koju se uplata odnosi.

RiO Fashion isporučuje Kupcu samo artikle za koje je primio potvrdu o uplati od svoje banke. Nakon prijema informacije od banke RiO Fashion će promeniti status porudžbine iz “Provera uplate” u status “Uplata evidentirana", nakon evidentiranja uplate kada porudžbina bude spremna za isporuku u status "Spakovano – Spremno za isporuku”. Kada Kupac preuzme pošiljku, status porudžbine će biti „Pošiljka uručena kupcu.“

Ukoliko Kupac ne izvrši plaćanje po porudžbini u roku 24 časa od trenutka njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od 24 časa plaćanje po toj porudžbini nije moguće, ali Kupac može napraviti novu porudžbinu i izvršiti uplatu po njoj.

Za porudžbine kreirane petkom ili za dane vikenda rok za realizaciju uplate je umesto 24 časa je ponedeljak do 16h.

3. Plaćanje platnom karticom

Ukoliko Kupac kao način plaćanja izabere platnu karticu potrebno je da u sledećem koraku unese potrebne parametre na osnovu kojih će njegova transakcija biti autorizovana. Unos podataka obavlja se na stranici koja je deo sistema za plaćanje koja i pruža uslugu procesuiranja kartice.

Nakon uspešnog završetka procesa autorizacije, sredstva na platnoj kartici Kupca se rezervišu u iznosu porudžbine koju je kreirao. Ukoliko RiO Fashion u celosti potvrdi porudžbinu rezervisana sredstva će biti realizovana u celosti i Kupcu će biti prosleđen email sa ovom tom informacijom.

Ukoliko RiO Fashion web prodavnica nije u mogućnosti da u celosti realizuje porudžbinu Kupca on će ga o tome obavestiti putem email­a ili telefonski. U slučaju da Kupac pristane na korekciju porudžbine, RiO Fashion će potvrditi porudžbinu i realizovati manje sredstava Kupca od inicijalno rezervisanih. Ukoliko Kupac želi da otkaže porudžbinu usled nemogućnosti da je RiO Fashion celu isporuči, RiO Fashion neće potvrditi porudžbinu i sredstva Kupca će biti skinuta sa rezervacije u narednih 24h (u zavisnosti od banke čiju karticu Kupac koristi).

4. Povraćaj sredstava (novca)

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, RiO Fashion je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.