FAQ najčešća pitanja

Problem sa prijavom

1. Imam probelm da se prijavim na sajt greška (Autentifikacija nije uspela)

Molimo Vas sledite uputstva u nastavku:

Proverite da li ste dobro uneli vašu e-mail adresu koji ste koristili prilikom registracije i sifru.

Ako I dalje ne radi, obratite se našoj službi za korisnike, oni će vam pomoći da rešite problem.

SAVET: Ako niste sigurni da li je problem u nama ili vama, pokušajte da se prijavite sa drugog računara, ili pokušajte sa drugim internet pregledničem.

2. Zaboravio sam lozinku

Možete resetovati lozinke klikom na "Zaboravili ste lozinku?" Tipka na "klikni ovde" stranici. Zatim idite na svoj e-mail sandučić, i sledite dalje uputstva.

Porudžbine

1. Mogu li vratiti haljinu ako mi veličina ne odgovara ili mi se ne sviđa?

Vaše zadovoljstvo je naša dugoročna težnja i najviša briga. Nakon što je paket stigao, savetujemo vam da otvorite  i proverite paket kako bi bili sigurni da haljina koju smo sašili za vas zadovoljava vaše potrebe. Probajte svoju haljinu što je pre moguće bez skidanja oznake, etikete ili pranje haljine.

Ako niste zadovoljni kvalitetom, a želite podneti zahtev za povraćaj, molimo pošaljite nam neku uverljivu sliku ili video putem e-maila. Nakon što proverimo u čemu je problem, možete nam vratiti haljinu (mi preuzimamo troškove povratne poštarine) tek nakon što ste dobili našu potvrdu da je prihvatamo, a mi ćemo vam ili vratiti novac ako to budete tražili ili korigovati haljinu ako je problem u veličini. 

Saglasno Zakonu o zaštiti potrošača možete u roku od 14 dana od dana zaključivanja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga jednostrano raskinete ugovor. Jednostranim raskidom ugovora potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza osim neposrednih troškova povraćaja robe trgovcu.

2. Kad ću dobiti povraćaj novca?

Povraćaj novca će te dobiti odmah prilikom povraćaja proizvoda, a nakon utvrdjivanja stanja haljine da nije korišćena i da slike ili video koje ste nam poslali prilikom reklamacije odgovaraju stvarnom stanju proizvoda.

O haljinama

1. Mogu li naručiti ovu haljinu u drugom stilu / dužini / boji?

Mi možemo da menjamo stil, dužinu, boju i material haljine. Ako niste našli upravo ono što još tražite, molimo vas da nam ostavite poruku sa jasnim objašnjenjima šta bi ste izmenili.

Ako ipak želite haljinu po meri pogledajte naše krojačke usluge kliknite ovde

2. Imate li fotografije drugih korisnika vaših haljina?

Na facebook stranici  u albumu VI i JS facebook album možete pogledati jedan deo fotografije haljina rađenih po meri.

3. Da li će moja haljina tačno odgovarati boji koju vidim na vašem web sajtu?

Tu bi mogle postojati male razlike između stvarne haljine u boji i ono što vidite na fotografiji, zavisno od monitora vašeg računara i postavkama prikaza.

4. Postoji li mogućnost fizičke kupovine?

Ne, za sada isključivo prodaja i dostava putem brze pošte.

5. Da li radite haljine po meri?

Da, ukoliko imate zamisao ili ideju o nekoj modnoj kreaciji obratite se nama! Mi ćemo vašu zamisao pretvoriti u stvarnost!!! Dajemo savete u vezi izbora materijala, a zatim zajedno sa vama dizajniramo jedinstvene moderne odevne predmete, bilo za svakodnevne ili za specijalne prilike. Ženski kompleti, maturske i svečane haljine, modeli po posebnim zahtevima samo je deo usluga koje vam na profesionalan način možemo pružiti.

6. Mogu li videti haljinu u drugim bojama?

Nažalost ne, stoga sve slike koje vidite su samo one koje imamo na raspolaganju. Na sajtu ćete naći u kojim bojama određeni model možemo sašiti po porudžbini.

7. Nudite li uslugu iznajmljivanja haljina?

Ne nudimo uslugu iznajmljivanja haljina.

8. Kada bih trebala naručiti moju venčanicu pre venčanja?

Molimo Vas da svoje narudžbine uradite na vreme. Normalno poručivanje venčanica ne može biti kraće od mesec dana najviše zbog toga da bi vam pružili što ugodniji vremenski okvir za eventualne izmene i korekcije.

9. Kako izabrati veličinu koja mi odgovara? Kako da uzemem mere?

Pogledajte stranicu kako izabrati veličinu veličine